Menu

ET KAPITEL FOR SIG

Med Valdemars Have får Prins Valdemar endelig det smukke ”kongerige”, som en rigtig prins fortjener.

Der var engang...

Valdemarsgade er opkaldt efter den relativt ukendte Prins Valdemar af Danmark. Prins Valdemar var en meget berejst person i sin samtid, men ikke en prins, der har efterladt store spor i historien.


Valdemar var søn af Kong Christian den 9. og Dronning Louise. Han blev født i 1858 og døde i 1939 – 71 år gammel. Prins Valdemar startede på Søværnets Officersskole kort efter sin konfirmation og gjorde karriere i flåden, hvor han blev udnævnt til admiral i 1918.


I en alder af 29 år blev han udpeget til fyrste af Bulgarien, hvilket han afslog. Dels ønskede hans kone, den franske prinsesse Marie, ikke at flytte til Bulgarien, og dels var Valdemar bange for, at udnævnelsen kunne sætte ham i en vanskelig situation med broderen Georg den 1. af Grækenland. Formentlig på grund af frygten for, at en konflikt vil bryde ud mellem de to nabolande.


18 år senere blev prins Valdemar nævnt som kandidat til titlen som konge af Norge. Det blev dog i stedet nevøen prins Carl, der under navnet Haakon den 7. blev konge af Norge.